Viisi vinkkiä leikkikaupan vierailijalle

Leikkimisestä voi olla hyötyä kaikille, sillä se auttaa pysymään luovana ja lapsenmielisenä. Leikkiminen mielletään yleensä lasten puuhaksi ja leluja ostetaan yleensä lapsille. Toisaalta myös aikuiset saattavat löytää leikkikaupasta jotain, joka voi auttaa irrottautumaan tylsästä arjesta. Tässä artikkelissa on viisi vinkkiä, jotka voit ottaa huomioon, kun vierailet leikkikaupassa.

1.Anna lapsen valita

Aikuisena voi olla helppoa ajautua päättämään leluista lapsen puolesta. On kuitenkin erittäin tärkeää, että lapsi voi päättää itse, millaisilla leluilla hän haluaa leikkiä. Jos tyttäresi esimerkiksi haluaa itselleen leikkiautoja, ei ole mitään syytä ajatella, ettei autoilla leikkiminen sovi tytöille. Rajoittaessasi lapsesi leluvalikoimaa stereotyyppien tai muiden ajatusmallien mukaan saatat vahingossa aiheuttaa lapsellesi mielipahaa. Rajoittamalla leluja esimerkiksi tyttöjen ja poikien leluihin saatat viestiä lapselle, että hänen valintansa ovat vääränlaisia. Leikkimisen kuuluu olla mukavaa ja lasten kuuluu saada leikkiä omanlaisilla leluillaan.

2.Huomioi lelujen ikärajoitukset

Lelujen tapauksessa on kuitenkin huomioitava niiden ikärajoitukset, sillä ne on asetettu leluille lasten suojelemista varten. Monia pieniä osia sisältäviä leluja, kuten legoja ei suositella alle 3-vuotiaille, sillä he voivat tukehtua pieniin kappaleisiin.

Tietyt ikärajat on asetettu myös lelujen kohderyhmän mukaan, jolloin niiden tapauksessa voi olla joustavampi, varsinkin, kun puhutaan ikärajojen ylärajasta. Vaikka lelu olisikin suunnattu 7-vuotiaille, se ei tarkoita, etteivätkö 15-vuotiaat voisi leikkiä lelulla enää.

Myös erilaisissa konsolipeleissä on ikärajat, jotka on luotu tiettyjen lapsia suojelevien lakien perusteella. Jos pelissä on esimerkiksi paljon väkivaltaa, sen ikäraja on yleensä K16 tai K18. Näistäkin ikärajoista on hyvä pitää kiinni varsinkin, jos lapsi tai nuori pelaa pelejä yksinään. Aikuisen kanssa pelatessa voi näistäkin ikärajoista hieman joustaa.

3.Ole luova lahjojen kanssa

Leikkikauppa on myös paikka, josta yleensä ostetaan lahjoja sekä lapsille että nuorille. Kun ostaa leikkikaupasta lahjan, kannattaa kuitenkin olla luova, sillä usein lapsille ostetaan aina samankaltaisia lahjoja. Etsi siis jokin uniikki lelu tai peli, jota kukaan toinen ei todennäköisesti ole antanut lapselle. Joskus suosituimmat lelut ja pelit eivät välttämättä ole kaikkein parhaimpia. Lapselta ja nuorelta voi myös itse kysyä, mitä hän itse haluaisi lahjaksi ja monet antavat lapsensa itse valita lelukaupassa haluamansa.

4.Tutustu laajaan lautapelien valikoimaan

Usein leikkikaupassa kiinnitetään liikaa huomiota erikoisiin leluihin, jotka ovat monien lapsien suosikkeja. Nykyajan lautapelit voivat kuitenkin yllättää, sillä pelien joukosta löytyy myös pelejä aikuisille ja vanhemmille lapsille. Lautapelit ovat oivallinen tapa viettää aikaa esimerkiksi ystävien ja perheen seurassa. Lautapelejä löytyy kaikenlaiseen makuun, sillä on olemassa sekä viihdyttäviä että strategisia pelejä. Jos hakee mukavaa peliä ystävien peli-iltaa varten, kannattaa hakea leikkikaupasta peli, jonka kautta pääsee tutustumaan paremmin pelikumppaneihinsa tai muuten vain nauramaan ystävien kesken. Esimerkiksi Cards Against Humanity –korttipeli on suosittu peli, joka yhdistää sekä mustan huumorin että yhteisöllisyyden.

5.Yllätä myös itseäsi

Voit myös yllättää itseäsi ostamalla leikkikaupasta jotain, joka kiinnostaa juuri sinua. Oli siis mielenkiinnon kohteesi palapelit, konsolipelit tai legot, leikkikaupasta todennäköisesti löytyy jotain sinullekin. Vaikka lelut ja pelit onkin mielletty lapsille suunnatuiksi, on myös olemassa paljon aikuisillekin sopivia leluja ja pelejä.

Leikkikauppa on suunniteltu kaikille

Voisi siis sanoa, että leikkikauppa on suunniteltu kaikenlaisille ihmisille riippumatta heidän persoonastaan tai mielenkiinnon kohteestaan. Jos siis lapsesi tai sinä olette kiinnostuneet adrenaliinin täyteisestä vesisodasta leikkipistooleilla tai rauhallisesta palapelin kokoamisesta, löydätte todennäköisesti etsimänne leikkikaupan valikoimista. Nykyään leluja ja pelejä suunnitellaan kaikenlaisiin tarpeisiin, joten tutustukaa rauhassa leikkikaupan valikoimiin.