5 syytä, miksi sinun tulisi suojata älypuhelimesi kyberuhkilta

Kyberuhkat ja virukset ovat yksi nykymaailman suurimmista jokapäiväisistä ongelmista. Tästä olisi tärkeää suojata laitteesi virustorjuntaohjelmistolla. Monet luulevat, että riittää, kun suojaa tietokoneensa, jossa ovat kaikki tärkeimmät tiedot ja salasanat. Nykyään on kuitenkin myös erittäin tärkeää suojata mobiililaitteet, sillä älypuhelimella hoidetaan monia asioita. Moni esimerkiksi maksaa puhelimellaan asioidessaan kaupassa tai surffaa netissä löytääkseen vastauksia mieltä painaviin kysymyksiin. Tässä artikkelissa esittelen sinulle 5 syytä, miksi sinun tulisi suojata myös älypuhelimesi virustorjuntaohjelmistolla.

1.Se ei vaadi paljoa

Ensinnäkin älypuhelimen suojaaminen ei vaadi paljoa mitään, sillä torjuntaohjelmistot, jotka on suunniteltu puhelimelle ovat huomattavasti halvempia kuin tietokoneelle suunnitellut ohjelmistot. Usein mobiililisän saa jopa virustorjuntaohjelmiston mukana samalla, kun saat tietokoneellesi suojan. Myös ilmainen virustorjunta voi toimia varsin hyvin älypuhelimesi suojauksessa, eikä sinulla ole mitään syytä olla hyödyntämättä ilmaista suojausta mobiililaitteellesi. Näin ollen, jos ei suojaa älypuhelintaan, ei joko ole tietoinen kyberuhkista tai ei ole vaivautunut etsimään laitteelle sopivaa suojausta.

2.Älypuhelimesi on aina mukanasi

Yksi älypuhelimen suojauksen hyvistä puolista on se, ettei kukaan pysty saamaan selville sijaintiasi. Koska puhelin on mukana kaikkialla, minne menetkin, voi olla epämukavaa tiedostaa, että sijaintiasi voidaan tarkkailla jatkuvasti. Nykyajan hakkerit ovat kehittyneet varsin taitaviksi hakkeroimaan myös älypuhelimia, joten on tärkeää, että nekin laitteet suojataan. Tulet myös käyttämään puhelintasi monissa paikoissa eri tarkoituksiin ja usein puhelin yhdistää erilaisiin suojaamattomiin verkkoihin. Tällöin on mukavaa, jos laitteellasi oleva suojaus pystyy tunnistamaan suojaamattomat verkot ja hämärät sivustot, joilla vierailet puhelimellasi surffatessasi.

Bitdefender-virustorjuntaohjelmisto tarjoaa sinulle suojatun VPN-yhteyden, joka mahdollistaa anonyymin surffailun netissä myös mobiililaitteilla. Ohjelmiston saa asennettua kerralla useille eri laitteille.

3.Hoidat älypuhelimella tärkeitä asioita

Nykyään yhä useampi käyttää älypuhelintaan tärkeiden asioiden hoitamiseen, kuten esimerkiksi laskujen maksamiseen ja salasanojen tallentamiseen. Jos puhelinta ei ole suojattu ulkopuolisten toimijoiden on helppo päästä käsiksi arkaluontoisiin tietoihisi, kuten salasanoihin. Mitä enemmän käytät mobiililaitettasi tärkeiden asioiden hoitamiseen, sitä tärkeämpää suojaus on. Vaikka ajattelisitkin, että sillä ei ole paljoa väliä, on silti tärkeää, ettei kukaan pääse käsiksi muun muassa luottokorttitietoihisi.

4.Sosiaalisen median suojaus ja yksityisyys

Digitaalinen kommunikaatio, kuten viestittely, puhelut ja videopuhelut ovat nykypäivänä yksi tärkeimmistä älypuhelimen ominaisuuksista. Moni ei ehkä tulisikaan ajatelleeksi sitä, että virukset tai hakkerit pääsisivät vaikuttamaan sosiaaliseen mediaamme, mutta on kuitenkin erittäin yleistä, että sosiaalisen median tileille hakkeroidaan. Vaikka tilin voi suojata hyvillä salasanoilla voi virustorjuntaohjelmisto suojata myös laitteellesi tallennetut salasanat paremmin. Monet eivät nimittäin jaksa muistaa salasanoja, joten ne tallennetaan puhelimen muistiin. Näin suojaat sekä itsesi että muut hakkerien toiminnalta sosiaalisessa mediassa.

Ei ole myöskään mukavaa, jos yksityiset keskustelut tai videopuhelut vuotavat verkkoon tavalla tai toisella. Suojaamalla puhelimesi vältät suurimmat uhkat ja pidät yksityiset keskustelusi mahdollisimman suojattuna.

5.Löydä puhelimesi helposti

Kun hukkaat puhelimesi tai joku varastaa sen, virustorjuntaohjelmisto voi auttaa sinua sen löytämisessä. Vaikka iPhone-puhelimissa on toiminto, jonka avulla puhelimen voi löytää, ei se kuitenkaan aina toimi täydellisesti. Tästä syystä on hyvä olla toinenkin tapa varmistaa se, että löytää puhelimensa sen kadotessa. Lisäksi ohjelmisto voi esimerkiksi lukita puhelimesi siksi ajaksi, kun se on kadoksissa.

Suojaa myös mobiililaitteesi

Yhteenvetona voisi sanoa, että mobiililaitteiden suojaaminen on tärkeämpää kuin saatoit luulla. Koska älypuhelin kulkee mukanasi aina ja sillä hoidetaan tärkeitä asioita, on hyödyllistä suojata puhelin kyberuhkilta.