iPhone 15 huhuja ja ominaisuuksia

iPhone 15:n odotetaan olevan seuraava suuri harppaus Applelta, ja siitä liikkuukin jo paljon mielenkiintoisia huhuja. Vaikka virallisia tietoja ei ole vielä julkaistu, huhut tarjoavat meille jo melko hyvän kuvan siitä, mitä voimme odottaa tulevalta iPhone-mallilta.

Uusia ominaisuuksia, päivityksiä ja teknologisia parannuksia on siis luvassa, ja tässä artikkelissa pureudumme syvemmälle iPhone 15:n odotettuihin piirteisiin ja spekulaatioihin. Jos olet kiinnostunut tulevasta iPhonesta, kannattaa lukea eteenpäin saadaksesi tietoa siitä, millaisia muutoksia ja parannuksia voit odottaa seuraavalta Applen lippulaivalta.

iPhone 15:n yleiskatsaus

Vuoden 2022 loppupuolella Apple julkaisi iPhone 14 ja iPhone 14 Pro -mallit, ja huhuja iPhone 15:stä on liikkunut jo siitä lähtien. Huhujen mukaan Apple suunnittelee julkaisevansa yhteensä neljä iPhone 15 -mallia samankokoisina kuin iPhone 14 -mallit, mukaan lukien kaksi 6,1-tuumaista iPhonea ja kaksi 6,7-tuumaista iPhonea.

Toisesta 6,1-tuumaisesta iPhonesta tulee tavallinen iPhone 15, kun taas toinen 6,7-tuuman malli on niin sanottu iPhone 15 Plus. Muut 6,1- ja 6,7-tuuman iPhone-mallit ovat korkeamman tason kalliimpia Pro -malleja. Voit jo nyt hankkia uusiin iPhone 15 -puhelimiin sopivat iPhone 15 Pro Kuoret ja Kotelot ennen kuin julkaisuajankohta on täysin varmistettu.

iPhone 15:n julkaisupäivä

Applen odotetaan esittelevän uudet iPhone 15 -mallit Wonderlust-tapahtumassaan, joka järjestetään 12. syyskuuta. Jos Apple päättää esitellä iPhone 15:n kyseisessä tapahtumassa, ennakkotilauksia todennäköisesti aletaan hyväksyä 15. syyskuuta, ja virallinen julkaisupäivä olisi 22. syyskuuta. Nämä päivämäärät perustuvat odotuksiin ja huhuihin, ja virallinen vahvistus tapahtuman yhteydessä antaa tarkan aikataulun iPhone 15 -mallien julkaisulle.

Hinta

Apple ei ole vielä julkaissut virallisia hintatietoja iPhone 15 -malleista, joten tarkkoja hintoja ei ole vielä vahvistettu. On kuitenkin odotettavissa, että Apple saattaa nostaa hintoja iPhone 15 -malleille, mikä on ollut yleinen trendi aiemmissa iPhone-julkaisuissa. Hinnanmuutokset voivat vaihdella eri malliversioiden ja varustelun mukaan, ja hintojen lopullinen vahvistus tulee siis tapahtumaan Applen virallisessa julkaisutapahtumassa. Ennen päätöksen tekemistä kannattaa seurata virallisia tietoja ja hintailmoituksia, kun iPhone 15 julkaistaan markkinoille.

Kameran ominaisuudet

Julkaisuhuhujen mukaan Applella on suunnitelmissa ottaa käyttöön 48 megapikselin kamera iPhone 15 -malleissa. Tämä teknologia esiteltiin ensimmäisen kerran iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max -malleissa. Uusi pinottu sensorisuunnittelu mahdollistaa sen, että linssi tallentaa enemmän valoa, mikä parantaa kameran suorituskykyä heikossa valaistuksessa.

Toisen suositun huhun mukaan iPhone 15:ssä käytetään lasi-muovihybridilinssiä, jossa on f/1.7-aukko. Linssin kerrotaan koostuvan yhdestä lasielementistä ja kuudesta muovielementistä, ja vaikka f/1.7-aukko olisikin parannus verrattuna iPhone 14 Pro -malleissa käytettyyn f/1.79-aukkoon, se olisi pieni heikennys verrattuna iPhone 14 Plus -mallissa käytettyyn f/1.5-aukkoon, mutta samalla tulisi lisää megapikseleitä, jos 48 megapikselin kamerahuhu osoittautuu todeksi.

iPhone 15:n tallennustila

iPhone 15:n tallennustila näyttäisi olevan tarjolla kahtena vaihtoehtona: 128 GB ja 256 GB. 128 GB tallennustilaa olisi saatavilla iPhone 15 ja iPhone 15 Plus -malleissa, jotka voivat olla houkuttelevia niille, jotka tarvitsevat kohtuullisen määrän tallennustilaa kuville, videoille ja sovelluksille. Toisaalta, 256 GB tallennustila on varattu Pro- ja Pro Max -malleille, mikä antaa käyttäjille enemmän tilaa suurten tiedostojen ja sovellusten säilyttämiseen.

iPhone 15:n muotoilu

iPhone 15 -mallien odotetaan ulkonäöltään muistuttavan viime vuonna julkaistuja iPhone 14 -malleja. Tämä myös tarkoittaa, että kaikissa iPhone 15 -malleissa on Dynamic Island -ominaisuus, joka esiteltiin ensimmäisen kerran iPhone 14 Pro -mallien kohdalla. Applen viime vuonna esittelemä uusi Dynamic Island -toiminto on puhelimen näytöllä interaktiivinen alue, mikä tarkoittaa, että se kykenee näyttämään ilmoituksia, musiikkitietoja ja ohjaustietoja.

Suuri muutos aikaisempiin iPhone-malleihin odotetaan olevan se, että iPhone 15 -malleissa nähdään USB-C-portti Lightning-portin sijasta. Huhujen mukaan tulevaisuudessa kaikissa tulevissa iPhone-malleissa olisi USB-C-portti. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa käyttäjä ei tarvitse Applen Lightning-portin omaavaa laturia vaan lataamiseen voi käyttää universaaleja USB-C-portin latureita.

iPhone 15 Pro -mallit vaihtavat ruostumattoman teräksen kevyempään titaaniin

iPhone 15 Pro -malliston odotetaan tuovan mukanaan merkittäviä muutoksia muotoilussa, erityisesti materiaalivalinnoissa. Apple on suunnitellut näiden huippuluokan puhelinten ulkoasun uudistamista entisestään. Ensinnäkin, nämä Pro-mallit tulevat tarjoamaan enemmän kaarevaa etulasia, joka sulautuu saumattomasti rungon kanssa. Tämä lisää visuaalista houkuttelevuutta ja voi parantaa käyttökokemusta, kun näyttö kietoutuu sulavasti laitteen ympärille.

Toinen tärkeä muutos on materiaalissa, jota Apple käyttää näiden mallien rungossa. Sen sijaan, että se luottaisi ruostumattomaan teräkseen, kuten aiemmissa Pro-malleissa, Apple aikoo hyödyntää kevyempää titaania materiaalina rungossaan. Titaani on tunnettu kestävyydestään ja keveydestään, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan huippuluokan älypuhelimen rakennusmateriaaliksi. Kevyempi paino voi tehdä laitteesta mukavamman kädessä pidettävän ja helpottaa päivittäistä käyttöä, samalla kun se säilyttää kestävyyden ja laadukkaan ulkonäön, josta iPhone Pro -mallit ovat tunnettuja. Tämä muutos voi houkutella käyttäjiä, jotka arvostavat kevyempää ja silti laadukasta puhelinta.

Nopeammat USB-C-siirtonopeudet iPhone 15 Pro -malleissa

iPhone 15 Pro -mallien odotetaan tarjoavan nopeamman ja tehokkaamman USB-C-liitännän verrattuna tavallisiin iPhone 15 -malleihin. Tämä tuo merkittäviä etuja tiedonsiirron nopeuteen ja yleiseen käyttökokemukseen.

Tavalliset iPhone 15 -mallit säilyttävät USB 2.0 -nopeuden, joka vastaa noin 480 megabittiä sekunnissa (Mb/s). Tämä nopeus on riittävä perustiedonsiirtoon ja lataamiseen, mutta se voi tuntua hitaalta, kun siirretään suuria tiedostoja, kuten videoita tai suoritetaan muita vaativia tehtäviä.

Sen sijaan iPhone 15 Pro -mallien odotetaan tukevan vähintään USB 3.2 -nopeuksia tai jopa Thunderbolt 3 -tukea. USB 3.2 voi tarjota jopa 20 gigabittiä sekunnissa (Gb/s) nopeuden, joka on huomattavasti nopeampi kuin USB 2.0. Tämä tarkoittaa, että voit siirtää suuria tiedostoja nopeammin ja suorittaa monia tehtäviä entistä sulavammin.

Haptinen painike vs. fyysiset painikkeet iPhone 15 Pro:ssa

iPhone 15 Pro -malleissa Apple on tehnyt joitakin muutoksia virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeiden sijaintiin ja muotoiluun verrattuna aiempiin iPhone 14 Pro -malleihin. Vaikka huhuja on liikkunut siitä, että Apple saattaisi tuoda takaisin Touch ID:n lippulaivamalleihinsa näytön alla olevan ratkaisun kautta, iPhone 15 -malleissa ei odoteta Touch ID:n paluuta. Sen sijaan ne jatkavat Face ID:n käyttöä, joka on Applen kasvojentunnistusteknologia.

Virtapainike ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat hieman alempana kuin iPhone 14 Pro -malleissa. Tämä saattaa vaikuttaa käyttäjäkokemukseen, ja se voi edellyttää pientä sopeutumista niille, jotka ovat tottuneet aiempien iPhone-mallien painikkeiden sijaintiin. Muutos virtapainikkeen ja äänenvoimakkuuspainikkeiden sijainnissa saattaa olla osa Applen pyrkimystä parantaa ergonomiaa ja käyttömukavuutta iPhone 15 Pro -malleissa.

Face ID

Tulevilta iPhone 15 Pro -malleilta odotetaan sitä, että etukameran kohdalle tulee vain pieni reikä, ja Face ID -sensorit sijoitetaan näytön alle. Tämä mahdollistaisi näytön yläreunan entistä saumattomamman ulkonäön ja paremman hyödyntämisen. Vaikka Apple työskentelee näytön alle sijoitetun Face ID -ominaisuuden parissa, tämän teknologian odotetaan olevan käyttövalmis vasta vuonna 2025.

Toisin sanoen iPhone 15 -malleissa vuonna 2023 ei siis vielä nähdä tätä innovaatiota. Sen sijaan iPhone 15 -mallit jatkavat Dynamic Island -ominaisuuden käyttöä. Dynamic Island on interaktiivinen alue näytössä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran iPhone 14 Pro -malleissa.

iPhone 15 värit

Viimeisimmät huhut iPhone 15 -väreistä viittaavat siihen, että Apple tarjoaa useita mielenkiintoisia värivaihtoehtoja.

Näihin väreihin kuuluvat:

  1. Sininen: tämä olisi uusi värivaihtoehto iPhone-mallistossa ja voisi tarjota raikkaan vaihtoehdon niille, jotka etsivät jotakin erilaista perinteisten värien tilalle.
  2. Koralli: tämä sävy on kuvaussekoitus pinkistä ja oranssista, ja se voisi tuoda pirteän ja eloisan ilmeen iPhone 15 -laitteisiin.
  3. Valkoinen: valkoinen on perinteinen ja suosittu värivaihtoehto, joka sopii moneen makuun ja antaa laitteelle puhtaan ja klassisen ilmeen.
  4. Musta: musta on toinen perinteinen vaihtoehto, joka tarjoaa tyylikkään ja hillityn ulkonäön.
  5. Vihreä tai keltainen: nämä värivaihtoehdot tarjoaisivat lisää vaihtoehtoja niille, jotka haluavat erottua joukosta.

Lisäksi odotetaan, että iPhone 15 -mallien mukana toimitetaan väreiltään mätsäävät USB-C-kaapelit, mikä tarkoittaisi, että kaapeli sopisi mukavasti yhteen laitteen värin kanssa.

iPhone 15:n näytön tiedot: tietoa prosessorista ja teknisistä ominaisuuksista

iPhone 15 -mallien tekniset ominaisuudet ovat vaikuttavia. Niissä hyödynnetään Qualcommin 5G-modeemisiruja vuodelle 2023, jatkuen Applelle tutulla polulla 5G-iPhone-puhelimien lanseerauksesta lähtien. Tavallisissa iPhone 15 -malleissa päivitetään A16-siruun, mutta iPhone 15 Pro -malleissa odotetaan nopeampia ja tehokkaampia 3 nanometrin A17-siruja.

Lisäksi UWB-siruja on tarkoitus integroida, erityisesti Vision Pro -kuulokkeisiin. Nämä sirut mahdollistavat tarkan paikannuksen ja tiedonsiirron laitteiden välillä lyhyillä etäisyyksillä. Näitä parannuksia voidaan hyödyntää esimerkiksi ääniohjauksessa ja monipuolisemmissa AR- ja VR-sovelluksissa, tuoden käyttäjille entistä parempia ja immersiivisempiä kokemuksia.

Yhteys ja Wi-Fi 6E -tuki

Niin ikään huhujen mukaan Apple päivittää Wi-Fi 6E -yhteyteen iPhone 15 Pro -malleissaan, mutta tämä ominaisuus ei ole saatavilla tavallisissa iPhone 15 -malleissa. Wi-Fi 6E on uusin langattoman verkon standardi, joka tarjoaa useita parannuksia verrattuna Wi-Fi 6:een. Se käyttää laajempaa 6 GHz:n taajuusaluetta, mikä mahdollistaa enemmän käytettävissä olevaa kaistanleveyttä. Tämä puolestaan tarkoittaa nopeampia yhteyksiä, alhaisempaa viivettä ja parempaa kykyä käsitellä suurempia datavirtoja.

Wi-Fi 6E:n laajempi kaistanleveys on erityisen hyödyllinen lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalisen todellisuuden (VR) kokemuksille, jotka vaativat suuria datanopeuksia ja pientä viivettä. Se parantaa myös yleistä langatonta suorituskykyä ja voi tarjota paremman verkkokokemuksen erityisesti vaativissa tilanteissa, kuten tiheissä verkko-olosuhteissa.

iPhone 15 akku ja lataus

iPhone 15 -malleista ainakin osa voi tukea jopa 35W:n latausnopeuksia, mikä tarkoittaa huomattavasti nopeampaa latausta sopivan tehokkaan laturin kanssa. On kuitenkin epäselvää, onko tämä ominaisuus saatavilla kaikissa iPhone 15 -malleissa vai rajoittuuko se vain iPhone 15 Pro -malleihin. Nopeampi latausnopeus voi olla erityisen hyödyllinen, kun tarvitaan nopeaa akun latausta kiireellisissä tilanteissa.

Lisäksi iPhone 15 -mallit tukevat sekä langatonta MagSafe-latausta että uutta Qi2-standardia. MagSafe-lataus mahdollistaa jopa 15W:n langattoman latauksen, ja uusi Qi2-standardi laajentaa nopean langattoman latauksen tuen myös kolmansien osapuolten tarvikkeisiin, jotka eivät ole virallisesti MagSafe-yhteensopivia. Tämä tarkoittaa, että voit hyödyntää nopeampaa langatonta latausta myös sellaisilla lisävarusteilla, jotka eivät ole suunniteltu nimenomaan MagSafe-tekniikan käyttöön.

UKK

Seuraavassa vastaamme tulevaan iPhone 15 -malliin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kannattaako minun odottaa iPhone 15 -mallia?

Päätös odottamisesta ja ostamisesta riippuu monista tekijöistä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Ennen päätöksen tekemistä kannattaa tutkia, mitä iPhone 15 tarjoaa verrattuna nykyiseen puhelimeesi tai aiempiin iPhone-malleihin. Jos siinä on ominaisuuksia, jotka kiinnostavat sinua ja budjettisi sen sallii, odottaminen voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Mitkä ovat odotetut kameraominaisuudet iPhone 15 -mallissa?

Applella on suunnitelmissa ottaa käyttöön 48 megapikselin kamera iPhone 15 -perusmalleissa, mikä on hieno uutinen valokuvaamisen ystäville.

Tuleeko iPhone 15 -mallin mukana USB-C-liitäntä?

Kyllä, iPhone 15 -laitteisiin on odotettavissa USB-C-liitäntä. Apple on vaihtamassa iPhone 15 -laitteissa Lightning-portin USB-C-porttiin, mikä mahdollistaa sen, että ne noudattavat uusia sääntöjä ja määräyksiä, jotka on otettu käyttöön Euroopassa.