Vinkkejä Bitcoinien hyödyntämiseen

Olet varmasti kuullut Bitcoineista (BTC), mikä on kaikkein tunnetuin kryptovaluutta. Bitcoinien suosio on ollut vaihtelevaa trendien ja uutisten vaikutuksesta, sillä niiden arvo perustuu pelkästään kysyntään ja tarjontaan. Bitcoinit eivät siis ole kovin turvallinen sijoituskohde, mutta toisaalta niihin voi olla hauska tutustua, jos ei aiemmin ole kokeillut kryptovaluuttoihin investoimista. Tässä artikkelissa käyn läpi seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon, jos haluaa ostaa ja käyttää Bitcoineja.

Tutustu kryptovaluuttojen perusteisiin

Ennen kuin investoi kryptovaluuttoihin, pitää ymmärtää ainakin tietyllä tasolla, miten kryptovaluutat toimivat ja miten ne eroavat toisistaan. Onneksi Bitcoineista on verkossa eniten tietoa, sillä se on kaikkein tunnetuin kryptovaluutta, johon monet muutkin kryptovaluutat perustuvat.

Yleisesti voisi sanoa, että Bitcoin on digitaalinen valuutta, jota ei ole olemassa fyysisesti. Se on digitaalinen numerosarja, jota on käytännössä mahdoton hakkeroida, eivätkä pankit tai valtio pääse siihen käsiksi. Bitcoin on siis tarjonnut sijoittajille mahdollisuuden hallita itse omaisuuttaan ilman, että välistä lähtee maksuja pankille tai valtiolle. Bitcoineilla pystyy myös asioimaan verkkokaupoissa verovapaasti.

Miten Bitcoineja saa käyttöönsä?

Bitcoineja voi hankkia kahdella eri tavalla; joko ostamalla niitä tai louhimalla. Tavalliselle ihmiselle helpointa on tietenkin ostaa Bitcoineja, sillä louhimista varten tarvitsee erityisen tietokoneen. Joskus käykin niin, että Bitcoinien kysyntä ylittää tarjonnan, sillä niitä pystyy louhimaan rajallisen määrän kerrallaan.

Opi lisää sijoittamisesta

Ennen kuin Bitcoineihin sijoittaa, kannattaa oppia lisää sijoittamisesta yleisesti, sillä vaikka Bitcoinit eroavatkin muista osakkeista, sijoittamisen perusteet ovat samat. Voi olla jopa hyvä käydä lyhyt sijoituskurssi, jolla oppii nopeasti sijoittamiseen liittyvistä asioista. Kokeneena sijoittajana tämä ei ole tietenkään tarpeen, mutta aloittelijan on hyvä tietää, millä asenteella kannattaa sijoittaa.

Ole perillä reaaliaikaisesta bitcoin kurssista

Kuten sanottua, bitcoin arvo perustuu lähes pelkästään kysyntään ja tarjontaan, mikä aiheuttaa heilahduksia myös bitcoin kurssissa. Siksi on hyvä löytää luotettava sivusto, jolta bitcoin arvo ja kurssi on mahdollisimman helppo tarkistaa. Näin et tule tekemään ennenaikaisia investointeja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että bitcoin kurssi voi muuttua hetkenä minä hyvänsä, joten ei pidä odottaa, että investoinneista tienaisi automaattisesti rahaa.

Ole varovainen ja huolellinen

Koska Bitcoin on digitaalinen valuutta, sen ostamiseen ja käyttöön liittyy tiettyjä vaaroja. Ensinnäkin pitää varmistua siitä, että ostaa Bitcoineja varmasti turvalliselta sivustolta, sillä aika ajoin ihmisiä myös huijataan antamaan pankkitietonsa. Vaikka maksujärjestelmät ovatkin nykyään turvallisia, ei koskaan voi olla tarpeeksi varovainen.

Toisekseen pitää toimia realistisesti ja viisasti, kun ostaa Bitcoineja, sillä ne eivät ole ratkaisu rahallisiin ongelmiin. Pikemminkin investointiin kannattaa suhtautua kiinnostavana kokeiluna, jonka seurauksena voi mahdollisesti tienata rahaa, mutta ei välttämättä. Sijoittaessa tulee aina tehneeksi virheitä, joiden kautta voi oppia paremmaksi sijoittajaksi.

Käytä omaisuuttasi vastuullisesti

Kun olet ostanut Bitcoineja, yritä käyttää ja pitää huolta uudenlaisesta omaisuudestasi vastuullisesti. Uuteen valuuttaan voi olla hankala tottua, jolloin tulee vahingossa tehneeksi virheostoksia, jos ei osaa muuttaa Bitcoineja esimerkiksi euroihin tai dollareihin. Vaikka kyseessä on digitaalinen valuutta, olet silti investoinut siihen oikeaa rahaa, joten se pitää hyödyntää viisaasti.

Yhteenveto

Bitcoineihin investoiminen saattaa kuulostaa monimutkaiselta ja siinä onkin haastetta myös kokeneille sijoittajille. Tutustu siis huolella Bitcoinien perusteisiin ja käyttöön, jotta ymmärrät, miten ne toimivat käytännössä. Samalla saatat oppia uutta sijoittamisesta ja digitaalisesta rahasta. Tärkeintä on, että pohdit sijoituspäätöksiäsi huolella ja muistat hyödyntää digitaalista omaisuuttasi yhtä hyvin kuin pankkitililläsi olevia varoja.