Neljä syytä, miksi salibandy on hyödyllinen urheilulaji

Kuten monet muutkin joukkuelajit, salibandy on hyvä laji fyysisen kunnon kehittämiseen, sillä siinä pääsee juoksemaan kentän laidasta laitaan. Omasta fyysisestä kunnosta on syytä pitää huolta ja säännölliset salibandyharjoitukset ovat loistava tapa siihen. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan siihen, millä eri tavoilla salibandy on urheilulajina hyödyllinen.

1.Kehität kuntoasi

Salibandypelin tiimellyksessä tulee juostua paljon ja lisäksi joudut vaihtamaan suuntaa jatkuvasti, kun pelitilanne vaihtuu. Tämä vahvistaa lihaksiasi, jolloin et vahingoita itseäsi juostessassasi yhtä helposti ja pystyt nopeasti reagoimaan pelitilanteen mukaan. Pelaamisen jälkeen on tärkeää tietenkin muistaa palautua kunnolla, jotta keho ei pala täysin loppuun.

2.Kehität päättelykykyäsi

Salibandy ei ole pelkästään hyvä laji fyysiselle terveydellesi, vaan myös aivotoimintasi kiittää. Pelitilanteiden vaihtuessa joudut jatkuvasti päättelemään, mitä pelissä tapahtuu seuraavaksi ja joudut lukemaan pelikavereidesi liikkeitä. Tietenkin joukkuepelissä tulee myös kommunikoida puhumalla, mutta nopeassa pelissä, kuten salibandyssä siihen ei ole aikaa.

Voit lukea lisää salibandystä ja sen säännöistä osoitteesta salibandy.io.

3.Kehität yhteistyötaitojasi

Koska salibandy on joukkuepeli, pääset kehittämään yhteistyötaitojasi joukkuekavereiden kesken. Voitte esimerkiksi opetella erilaisia pelitaktiikoita ja –strategioita yhdessä, jolloin kaikki ovat perillä siitä, mitä peleissä tulee tapahtumaan. Vaikka pelaisitkin salibandya vain huvin vuoksi, voi olla hauska pelata yhteen joukkueena ja onnistua pelissä sen seurauksena.

4.Kehität koordinaatiotasi

Salibandya pelatessa joutuu tekemään paljon suunnanmuutoksia ja palloa on suunnattava maalia kohti mailan avulla, mikä voi olla melko haastavaa aloittelijalle. Jos näissä taidoissa kehittyy hyväksi, se tarkoittaa sitä, et koordinaatiotaitosi ovat huipputasolla. Ei ole helppoa pitää silmällä peliä ja pitää palloa hallussa samanaikaisesti. Harjoittelun seurauksena osa pelitekniikoista automatisoituu, eikä sinun tarvitse harjoitella niitä enää.