Miksi voit hyötyä autolainan ottamisesta?

Osa ihmisistä välttää lainojen ottamista, sillä lainan takaisinmaksu ei vaikuta houkuttelevalta. Vaikka rahaa auton ostamiseen voi myös itse säästää vuosien varrella, lainan ottaminen saattaa tehdä auton ostamisesta huomattavasti nopeampaa ja helpompaa, varsinkin, kun sinulla on vakaa taloustilanne. Autolainan ottamisesta voi olla huomattavia hyötyjä, jos olet pohtinut auton ostamista.

Saat auton käyttösi nopeasti

Tämä on usein syy siihen, miksi lainaa otetaan. Sen sijaan, että säästäisit rahaa vuosia auton ostamista varten, voit ostaa auton lainan avulla heti. Lainaa kannattaa ottaa varsinkin silloin, kun tiedät, että tarvitset auton käyttöösi heti ja tiedät, että sinulla on varaa lainaan. Voi esimerkiksi olla, että sinulla on lapsia, joita pitää kyyditä harrastuksiin tai työpaikkasi on hieman kauempana asuinpaikastasi. Tällöin auton nopea käyttöönotto on varmasti tärkeää ja pääset huristelemaan piankin auton oston jälkeen.

Taloudellisia ja henkilökohtaisia etuja

Mikäli löydät hyvän lainatarjouksen, oli se sitten pankista tai yksityiseltä tarjoajalta, voit myös hyötyä siitä taloudellisesti. Voi olla, että mikäli säästäisit rahaa autoon, joutuisit elämään yksinkertaisemmin ja jäisit paitsi autolla ajamisesta. Lisäksi julkisilla kulkuneuvoilla kulkeminen voi viedä enemmän aikaa ja rahaa riippuen siitä, miten pitkiä välimatkoja joudut kulkemaan. Varsinkin aika on nykyään tärkeää ja autolla liikkuminen säästää sinulta aikaa, jonka voisit käyttää esimerkiksi harrastuksiisi, perheen ja ystäviesi kanssa tai jopa työn tekemiseen. Auton ansiosta voit mahdollisesti kontrolloida ajankäyttöäsi paremmin, kun et joudu ottamaan huomioon bussiaikatauluja tai junien myöhästymistä.

Jos haluat lukea autolainoista, lainojen tarjoajista ja koroista, voit tutustua autolaina.io-sivustoon.

Voit ostaa kalliimman auton

Mitä uudempi auto on, sitä kalliimpi se myös todennäköisesti on. Olet saattanut pohtia ostavasi säästöillä vanhan auton, joka ei välttämättä kestä kovin pitkään. Auton ei tarvitse olla upouusi, mutta uudempi auto tulee todennäköisesti olemaan halvempi pitkällä aikavälillä, sillä se toimii vielä hyvin, eikä tarvitse niin paljoa korjausta.

Lainan ottaminen mahdollistaa kalliimman auton ostamisen, jolloin sinun ei tarvitse kuluttaa auton ylläpitämiseen valtavasti rahaa tulevaisuudessa. Toki sinun tulee huomioida oma taloudellinen kapasiteettisi, jolloin tiedät, miten paljon olet valmis maksamaan korkoa kuukausien tai vuosien varrella. Mikäli tiedät, että työpaikkasi on vakaa ja tiedät pystyväsi maksamaan lainaa takaisin ajallaan, voit pohtia uudemman auton ostamista.

Suunnittele rahankäyttöäsi etukäteen

Kun otat mitä tahansa lainaa, joudut miettimään kulutustasi etukäteen, mikä on yleensäkin hyvä asia. Lainalla on aina korot, jotka kasvavat sitä mukaa, kun aikaa lainan ottamisesta kuluu. Tästä syystä myös sinun on arvioitava omaa rahankäyttöäsi ja sitä, miten paljon rahaa voit investoida sekä autoon että lainan takaisinmaksuun.

Hae lainaa turvallisesti

On tärkeää, että huomioit lainanhakemisen hyvät ja huonot puolet ennen lainan hakemista, jotta voit hyötyä siitä parhaalla mahdollisella tavalla. Tutustu huolella erilaisiin lainantarjoajiin ja perehdy eri tarjoajien vaatimuksiin. Osa yksityisten yritysten lainatarjouksista voivat olla myös huijauksia tai ainakin lainojen vaatimukset on tarkoituksella jätetty pienemmälle huomiolle, jolloin ihmiset saattavat vahingossa menettää rahaa autolainaan aivan turhaa.

Turvallisinta on hakea lainaa suoraan pankista, mihin monet ihmiset päätyvätkin, sillä pankit tekevät lainojen vaatimukset asiakkaalle hyvin selväksi. Pankista kannattaa ottaa lainaa varsinkin silloin, kun ottaa lainaa ensimmäistä kertaa. Toisaalta myös yksityisillä lainantarjoajilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja lainan ottamiseen, mikäli vain tutustut huolella yritysten motiiveihin ja taustaan. Voit myös lukea netistä tai kysyä ystäviltäsi muiden ihmisten kokemuksia ja kysyä apua asiakaspalvelusta.