Mistä hyvä keno tulos on tehty?

Olet ehkä joskus keno-ohjelmia katsoessasi pohtinut, miten keno toimii pelinä ja miten suuri todennäköisyys siinä on voittaa. Tässä artikkelissa tutustutkin kenoon pelinä ja siihen, miten voit parantaa voittotodennäköisyyttäsi.

Miten kenoa pelataan?

Keno on peli, jossa osallistujat yrittävät arvata kenokoneen arpomat numerot. Kenossa on numeroituja palloja, jotka kone arpoo satunnaisesti ja niitä arvotaan yhteensä 20 palloa 70:stä.  Se siis perustuu pitkälti tuuriin, vaikka onkin mahdollista matemaattisesti laskea voiton todennäköisyys. Suurin osa ihmisistä on varmasti katsonut kenoa televisiosta, jossa ohjelman juontaja sanoo arvottuja numeroita ääneen. Joskus arvonnassa on pelissä isojakin rahasummia, jolloin peliin myös osallistuu enemmän ihmisiä ja ohjelmien katsojaluvut ovat korkealla.

Jos haluat pelata kenoa, sinun täytyy hankkia kenokuponki ja päättää, minkä tason kenoa haluat pelata. On mahdollista pelata 2-10 rastilla, jotka määrittävät pelin hinnan ja voittosumman. Mitä enemmän rasteja ostat, sitä enemmän pelistä maksat ja sitä isompi todennäköisyys sinulla on voittaa. Toisaalta, monet silti häviävät rahaa kenossa, sillä tuuriin perustuvissa peleissä on haastavampaa onnistua. Jos haluat oppia lisää kenosta pelinä, voit tutustua kenonumerot.fi-sivustoon.

Jos siis olet vasta aloittelija, kannattaa keskittyä aluksi vain pelin sääntöihin ja aloittaa pelaaminen pikkuhiljaa. Aloita pienillä panoksilla, jolloin et investoi heti alkuun liikaa rahaa. Kannattaa myös varmistaa numerorivisi ennen kupongin lähettämistä, sillä siihen saattaa helposti tulla virheitä, jos ei ole huolellinen.

Harjoittele pelaamista

Kenon pelaamista voi myös harjoitella netissä ilmaiseksi, joten kannattaa tutustua erilaisiin ilmaisiin kenosivustoihin. Nämä sivustot auttavat sinua tutustumaan peliin, ennen kuin investoit siihen rahaa. Tämä on olennaista, sillä ilman käytännön kokemusta on hankalaa ymmärtää, miten tämä peli oikeastaan toimii. Kenon pelaamista voi harjoitella sekä tietokoneella että älypuhelimella.

Vastuullinen rahankäyttö

Kenossa on saatava vähintään puolet rasteista oikein, jotta pelaaja saa vähintään oman panoksensa takaisin, joten on olennaista keskittyä myös vastuulliseen rahankäyttöön, kun pelaa kenoa. Peliä varten voi varata tietyn määrän rahaa, jolloin ei riskeeraa liian paljon ja pelikokemuksesta tulee mukavampi.

Mikä todennäköisyys kenossa on saada hyvä tulos?

Keno-konkarit ovat usein tutustuneet erilaisiin laskentakaavoihin, jotka mahdollistavat voiton. 10-kenon pelaaminen joka kerta ei yleensä aina ole rahallisesti kannattavaa, sillä vaikka voittosumma on isoin, kun saa 10 rastia oikein, voiton todennäköisyys on melko pieni. Jos siis haluaa taktikoida, kannattaa kokeilla erilaisia kenotasoja.

Voiton todennäköisyyttä voi todellakin kasvattaa erilaisilla tavoilla. Vaikka voitkin valita numeroita vapaasti ja satunnaisesti kupongilta, kannattaa valita numeroita tasapuolisesti. Valitsemalla sekä pienempiä että isompia numeroita kasvatat voittotodennäköisyyttäsi. Et välttämättä voita joka kerta, mutta ainakin tiedät, että teit parhaasi. On olennaista, että sinulla on hauskaa numeroita valitessasi. Lisäksi voit pelata samoilla numeroilla useaan kertaan, sillä tällöin todennäköisyys kasvaa automaattisesti. Todennäköisesti osa numeroistasi osuu joillain pelikerroilla, mikä tuo sinulle onnistumisen elämyksiä.

Pelaa realistisesti

Keno perustuu sattumaan ja voittomahdollisuudet ovat pienet. Päävoiton voittotodennäköisyys on 1:3.5 triljoonaa, joten sen voittajalla on todellakin ollut valtava tuuri. On siis olennaista, että kenoa pelatessa ymmärtää pienen voittotodennäköisyyden ja investoi peliin realistisella tavalla. Keno voi olla erittäin hauskaa ajanvietettä ja tuoda jännitystä elämään, mutta ei kannatta toivoa liikoja peliltä, joka on itsessään arvotaa. Vaikka voittotodennäköisyyttä voikin kasvattaa eri tavoilla, jolloin voit saada paremman kenotuloksen, todennäköisyys pysyy silti pienenä. Jos siis aikoo pelata esimerkiksi 10-tasolla, siihen kannattaa investoida vain, kun voittosumma on maksimissa.