Syksy tulee – suunnittele valaistus kuntoon pimeneville illoille

Syksy on taas tulossa hyvää vauhtia ja illat ovat pimentyneet. Pienillä muutoksilla valaistuksessa saa aikaan ihmeitä asunnon tunnelman parantamisessa. Eikä muutokset tarvitse olla aina niin kalliitakaan. Olohuoneeseen kannattaa erityisesti panostaa, sillä kuntoilun ja itsensä kunnossa pitämisen ohella tärkeää on rentoutuminen. Rentoutumiseen vaikuttaa puolestaan kiireetön, lämmin tunnelma

Polttimoita jos jonkinlaisia

Tavallisten polttimoiden tilalle kannattaa ostaa väriltään lämpöisiä polttimoita, jotka tekevät tilasta heti huomattavasti miellyttävän. Kovin kirkas ja kylmän värinen polttimo voi olla toki tehokas, mutta sille ovat omat tilanteensa ja tilansa. Esimerkiksi olohuoneessa tällainen polttimon väri ei sovellu juuri missään vaiheessa.

LED-polttimoiden avulla värien vaihteluun on runsaasti vaihtoehtoja näinä päivinä. LED-polttimon käyttökohteita on monia, kuten esimerkiksi kaunis riippuvalaisin. LED-valoja saa myös sellaisena optiona, että värejä voi vaihtaa lähes minkälaiseksi haluaa. Usein tällaisten LED-valojen mukana tulee kaukosäädin, joten tavallisen valon voi vaihtaa romanttisena hetkenä esimerkiksi oranssiksi tai punaiseksi, jolloin tilaan tulee heti oma erityinen tunnelmansa tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Jos olet kyllästynyt nykyaikaisiin valaisimiin, tee kierros kirpputorilla. Niistä löytyy usein vanhoja, monien mielestä rumia mutta joka tapauksessa ehdottoman mielenkiintoisen näköisiä valaisimia, jotka voivat tehdä omalaatuisuudellaan juuri oikeanlaisen tunnelman sinun olohuoneeseesi. Kannattaa olla avoimin mielin, sillä yllättävätkin muodot valaisimissa voivat luoda luonnetta huoneeseen, jota et ollut aiemmin ajatellutkaan.

Kynttilöitä ja takkatulta turvallisesti

Kynttilöiden polttaminen syysilloissa on toki usein se parhain tunnelmanluoja, mutta jos asunnon omistajaa pelottaa mahdolliset tulivahingot, kannattaa etsiä sopivasta kaupasta LED-kynttilöitä, jotka näyttävät joskus todella paljon aidoilta esikuviltaan, mutta ovat luonnollisesti erittäin turvallisia ja vaarattomia.

Kuka muistaa vielä takkatuli-DVD:t, joita myytiin postimyynnillä? No, enää ei tarvitse niitä ostaa sillä takkatulivideoita on saatavilla esimerkiksi elokuvien suoratoistopalveluissa. Ja mitäpä ei YouTubesta löytyisi? YouTubessa on takkatulivideoita, jotka kestävät jopa 6 tuntia ja jotka ovat 4K-laadulla. Sellaista kehtaa katsella vaikkapa jättisuurella TV:lla. Ja mikä parasta, videot sisältävät miellyttävän puun rätinä-äänen. Idea saattaa naurattaa, mutta tällaiset videot tuovat pimeään iltaan aivan oman tunnelmansa. Vain mieto savun haju puuttuu!