world-revolutionized-the-internetInternet on eräs kaikkien aikojen mullistavimmista keksinnöistä, joka on muuttanut täysin ihmisten tapaa viettää aikaansa, oppia, viestiä ja harjoittaa liiketoimintaa. Moni ei edes muista aikaa ennen Internetiä, minkä vuoksi meillä onkin taipumusta pitää Internetin tuomaa elämisen helppoutta jonkinlaisena itsestäänselvyytenä. Toisaalta vielä muutama vuosikymmen sitten ei kenelläkään ollut aavistustakaan siitä, mitä Wikipedia, sähköposti, Youtube, nettikurssit ja erilaiset sosiaaliset verkostot toisivat tullessaan. Maailman voidaan todeta muuttuneen kun nykypäivän lapset eivät edes tiedä, mitä puhelinluettelot ovat ja kun uutisissa kerrotaan, että Kiinassa on valtava kysyntä nettiaddiktien vieroitusleireistä. Vaikka Internetiä pidetäänkin pääsääntöisesti valtaisan hienona keksintönä, on se tuonut mukanaan myös harmia. Netin kautta on helppo harjoittaa monenlaista rikollista toimintaa aina piratismista lähtien. On myös tutkittu, että joka sekunti peräti 18 henkilöä joutuu kyberrikoksen uhriksi.

Internetin yleistyminen on herättänyt paljon keskustelua koskien sitä, kuinka netissä tapahtuva viestintä on vaikuttanut merkittävästi sosiaalisiin suhteisiin. Toisaalta maailmanlaajuinen verkko on vapauttanut meidät maantieteellisistä rajoitteista, jolloin kuka tahansa voi olla yhteydessä keneen tahansa sijainnistaan riippumatta ja vain muutamassa sekunnissa. Elämme nykyään verkostoituneessa ja äärimmäisen globaalissa yhteiskunnassa, jossa käytämme Internetiä kanssakäymisen välineenä. On mitattu, että reilusti yli puolella Internetin käyttäjistä on olemassa profiili jollain sosiaalisella verkkosivustolla. Toisaalta Internetin on kritisoitu etäännyttävän ihmisiä toisistaan ja monesta tuntuukin siltä kuin sosiaaliset suhteet olisivat tavallaan kuihtuneet teknologian nousun myötä.

Sen lisäksi, että Internet on muuttanut ihmiskunnan elämän täysin, on se itsekin kokenut monenmoisia muutoksia aikojen saatossa. Siinä missä se oli alunperin eräänlainen ammattilaisohjelmoijien käyttämä staattinen verkosto, joka välitti hyvin yksinkertaisia koodeja tai viestejä kahden pisteen välillä, on se nykypäivänä kaikkien ulottuvilla tarjoten valtavan alustan tiedon lataamiselle puolin ja toisin. Nykyään netin sisältö on täysin meidän omissa käsissämme ja me kaikki olemme osaltamme luomassa sen sisältöä kommentoimalla, julkaisemalla ja luomalla uutta. Nykyään Internetin kohdalla tapahtuu eniten kehitystä mobiiliviestimissä; älypuhelimien ja tablettien myötä ihmiskunta on siirtymässä mobiiliin virtuaalitodellisuuteen. Emme myöskään ole välttämättä sidottuja mihinkään tiettyyn laitteeseen ja kaikki tieto on talletettu pilvipalveluihin.