internet-technologyInternet on osa elämää nyt ja tulevaisuudessa, halusimme sitä tai emme. Elämme sellaisessa murrosvaiheessa, jossa vanhimmat ikäpolvet eivät ole voineet kuvitellakaan, mitä kaikkea tietokoneet, erilaiset ohjelmat, sovellukset, internet sekä sosiaalinen media tulevat mahdollistamaan. Toisena ääripäänä ovat taas uusien sukupolvien nuoret, jotka ovat käytännössä katsoen syntyneet keskelle nettimaailmaa. Heille uuden teknologian sovellukset ja niiden hyödyntäminen ovat yhtä luonnollisina osina arkea kuin syöminen ja juominen. Heillä ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, millaista aika oli ennen kännyköitä tai puhumattakaan ajasta ennen sähköä tai juoksevaa vettä. Tällä hetkellä molempien äärisukupolvien edustajat kohtaavat, emmekä voi sivuuttaa täysin kumpienkaan mielipiteitä maailman teknistymisestä.

On selvää, että vallalla on useita käsityksiä siitä, mihin maailma on menossa. Vanhat sukupolvet luonnollisesti pelkäävät kaikkea uutta, josta heillä ei ole tarpeeksi tietoa. Toki heistäkin löytyy poikkeuksia, onhan mediassa ollut joskus juttuja lähes satavuotiaista ihmisistä, jotka ovat opetelleet käyttämään pankkipalveluita netissä sekä lukemaan sieltä päivän uutiset. Moni sotien jälkeisten sukupolvien ihminen kamppailee kuitenkin siinä tien risteyksessä, jossa pitäisi päättää, onko tietokoneesta ja internetistä sosiaalisine medioineen heille hyötyä vai onko koko kapistus täysin turhake. Entä sitten kolmannen maailman köyhät? Millaisen potentiaalin internet tarjoaa heille erilaisten nettitöiden muodossa?

Näissä artikkeleissa ajatellaan internetin olevan positiivinen asia, jota jokaisen olisi syytä oppia hyödyntämään.ja käydään läpi sen suomia erilaisia mahdollisuuksia elämän helpottamiseen. Artikkelit ovat hyvin käytännön läheisiä ja niissä annetaan seikkaperäisiäkin ohjeita verkkokaupan perustamiseen tai yrityksen tai henkilökohtaisten kotisivujen tekemiseen. Niissä sivutaan ajankohtaisia asioita, jotka liittyvät omien sivujen mainostamiseen, kuten siihen liittyvään hakusanaoptimointiin. Artikkeleissa annetaan käytännön vinkkejä asioihin, joita kannattaa huomioida esimerkiksi omien blogisivujen tekemisessä ja lukijamäärien kasvattamisessa.

Kaiken kaikkiaan internetin hyödyntäminen, omien kotisivujen teko tai vaikkapa blogin perustaminen ei ole ollenkaan vaikeaa, ohjeita on rutkasti saatavilla.