good-web-page-featuresNykyään maailmassa on satojatuhansia, jopa miljoonia verkkosivuja, eikä niiden määrän kasvulla näytä olevan loppua. Verkkosivujen tekemisestä on tullut varsin vaivatonta ja sellaisen rakentaminen on jopa maallikolle täysin mahdollista pienen perehtymisen jälkeen. Yrityksille verkkosivu on korvaamaton apu uusien asiakkaiden tavoittamisessa. Vaikka verkkosivun pystyykin tekemään jo käden käänteessä, ei se kuitenkaan ole aivan niin yksinkertaista, sillä toimiva ja huomiota kiinnittävä sivusto edellyttää tiettyjen kriteerien toteutumista. Hyvä verkkosivu kuten esimerkiksi kasinobonukset247.fi pitää sisällään mielenkiintoista sisältöä. Sitä päivitetään säännöllisesti. Lisäksi sen käyttäminen on helppoa ja selkeää. Seuraavaksi käydään läpi pari seikkaa, joita sivustoa tekemään ryhtyvän on syytä pohtia.

Kysy itseltäsi muutamia kysymyksiä ennen sivun luomista

On varsin yleistä ettei kotisivu täysin palvele alkuperäistä tarkoitustaan. Tämä johtuu siitä, etteivät monetkaan tiedä, kuinka verkkosivun suunnittelu tapahtuu. On hyvä pitää mielessä se, että etusivu on aivan ensimmäinen sivu, jota netin surffaajat tarkastelevat. Tätä silmälläpitäen kannattaa kysyä itseltään seuraavat asiat ennen sivuston varsinaista rakentamista:

  • Kuinka aiot houkutella sivustolle kävijöitä? Käytätkö kenties sosiaalista mediaa, hakukoneoptimointia, bannerimainoksia tai jotain muuta PR-keinoa?
  • Kenelle sivusto on tarkoitettu? Kaikkia ei millään voi miellyttää, joten paras lähestymistapa on kehittää sivusto sitä eniten käyttävien tarpeita ajatellen.
  • Mitä sivustolla käyvät mahdollisesti haluavat saada tietää tai mitä he luultavasti sivustolta odottavat?
  • Millä tavalla sivustolla käyvät haluavat ottaa sinuun yhteyttä? Onko sivustolla yhteydenottolomake, sähköpostiosoite, chat vai jokin muu yhteydenottokeino tarjolla?

Sivuston välittämän viestin tulee olla voimakas ja selkeä

Verkkosivun välityksellä ihmiset ja yritykset voivat tehdä siellä vieraileviin todella lähtemättömän vaikutuksen – niin hyvässä kuin pahassakin. Jotta sivustoa voidaan luonnehtia onnistuneeksi kokonaisuudeksi, tulee sillä olla jokin selkeä ja yksinkertainen viesti, joka ei jää keneltäkään vierailijalta huomaamatta. Selkeä viesti auttaa myös hakukoneita luokittelemaan sivuston tiettyjä avainsanoja ja fraaseja hyödyntämällä. Sivuston tulee lisäksi ilmaista selkeästi, mikä se tarkoitus on; se on usein potentiaalisten asiakkaiden ensimmäinen kontakti yritykseen, jolloin sivuston kannattaa olla selkeä, mutta silti tarpeeksi kattava. Myös navigoimisen helppouteen on syytä kiinnittää huomiota, sillä sekava ja monisäikeinen sivusto saa kävijät kaikkoamaan nopeasti.