blogYksi verkkosivuston luomisen tarkoituksista on perustaa henkilökohtainen blogi, jossa yksityisihminen tai yrityksen edustaja voi pukea asioitaan sanoiksi ja kertoa itsestään sivuston välityksellä. Miljoonat ihmiset kirjoittavat blogeja verkkosivuilleen internetissä. Tämä on yksi tapa kertoa toisille kuulumisiaan ja jakaa elämänsä yksityiskohtia muille tai vaikkapa kertoa jostakin mullistavasta matkasta tai tietyn ammatin haasteista.

Kirjoittaminen ei kuitenkaan ole täysin yksinkertaista, jos halutaan että kirjoittamisen lisäksi sivustolla olisi paljon lukijoita. Tässä kirjoituksessa tarkastellaan lyhyesti sitä, miten tällainen sivusto voidaan luoda, miten se voi menestyä ja miten kannattaa kirjoittaa, jotta lukijat kiinnostuvat seuraamaan sivustoa.

Ulkoasu

Ulkoinen ilme sivustolle kirjautuessa tulisi olla miellyttävä, joten värivalinnoilla ja sivuston suunnittelulla on paljon merkitystä. Oikeanlaiset värit ja sopivat kuvat lisäävän blogikirjoituksen mielenkiintoa ja tiedon on oltava helposti löydettävissä. Mukaan on myös hyvä lisätä perussivusto, jossa selvitetään, mistä blogissa on kyse ja minkälaista tekstiä aiotaan kirjoittaa. Tämän lisäksi on tärkeää tehdä esittely siitä, kuka blogin takana kirjoittava henkilö on ja mitä arvoja hän edustaa.

Ajankohtaiset asiat kiinnostavat

Kirjoituksen tulee olla henkilökohtainen näkemys jostakin mielipiteestä tai asioista, joita henkilölle tapahtuu, mutta monia ei kiinnosta tavanomaisista päivittäisistä asioista lukeminen. Tekstin tekijän tulee siis miettiä etukäteen, mitä hän haluaa kirjoittaa ja minkälaisiin ajatuksiin halutaan vaikuttaa.

Kirjoitusten on oltava mielenkiintoisia ja ajankohtaisia lukijalle, joista voidaan saada uutta ajateltavaa tai apua esimerkiksi tietyllä alalla toimimiseen.

Kirjoita säännöllisesti

Jos kirjoittaja julkaisee ensimmäisellä viikolla seitsemän kirjoitusta ja unohtaa sitten bloginsa seuraavaksi kuukaudeksi, mahdolliset lukijat jättävät sivustolla käymisen, koska aloitettuun tiedonnälkään ei saada enää vastausta. On siis tärkeää olla säännöllinen ja kirjoittaa asioista, jotka ovat ajan hermolla.

Persoonallisesti kirjoittaminen

Internetin maailma on täynnä blogeja ja suomen kielelläkin niitä löytyy tuhansia ja taas tuhansia. Miten oma blogikirjoitus voidaan saada eroamaan muista niin, että se kiinnostaa lukijoita? Kirjoitustyyli kertoo kirjoittajastaan, joten tekstin on oltava persoonallista, mielenkiintoista ja miellyttävää. Huumoriperäinen teksti arjen asioista saa lukijan usein palaamaan sivustolle, sillä lukija voi samaistua kirjoitettuihin asioihin. Tekstin on oltava viihdyttävä tavalla tai toisella, oli kirjoittajan syy sitten huvi tai hyöty.